7 порад щодо зйомки чіткіших полароїд знімків з ідеальною експозицією

Немає нічого іншого в цьому світі, як фотографія Polaroid. Ця магія зберігається навіть через 50 років після того, як компанія Едвіна Ленда створила першу цілісну миттєву фотографію для камери SX-70.

Але коли щось називають магією, необхідно приборкати це, щоб створити найкращі фотографії. Кожен, хто знімав на фотоапарат Polaroid, відчував знайоме неприємне відчуття втрати знімків через погану експозицію, інтенсивний контраст або погані кольори.

 



Тож у сьогоднішньому посібнику ми навчимося робити приголомшливі знімки Polaroid, класні кадру. Такі кадри, на яких ви відчуєте себе Енді Ворхолом, який йде на вечірку зі знаменитостями — або принаймні таке фото, яким може пишатися ваша мама.

Ось 5 найкращих порад щодо кращих фотографій Polaroid. Ці поради підходять для будь-якої камери Polaroid, починаючи від неймовірної камери SX-70 і закінчуючи новішими камерами Polaroid Now+ (будь якої серії i-Type).

 

 

Використання спалаху з фотоапаратом Polaroid — найкращий спосіб створити приємні зображення за будь-яких умов освітлення.

 

1. Використовуйте спалах

Правило номер один клубу Polaroid — потрібно використовувати спалах.

Плівка Polaroid має дуже низький динамічний діапазон, і ви маєте лише один шанс зробити фото. якщо ваш об’єкт недотриманий, вони зникнуть у темніших, зеленіших і затемнених частинах зображення.

Навіть на відкритому повітрі використання спалаху зазвичай є вирішальним фактором для того, чи буде шкіра об’єкта зйомки гладкою та приємною, чи темні тіні виявлять усі недоліки.

Це особливо важливо для Polaroid SX-70, де плівка ISO 160 потребує багато світла, щоб отримати достатньо коротку витримку для гарної експозиції. Якщо ви використовуєте одну з цих камер, MiNT Flashbar II розкриє великий художній потенціал (включно з використанням зовнішнього спалаху!).

 

 

Заповнення кадру робить найбільшу різницю між хорошим і поганим фото Polaroid

 

2. Заповніть кадр

Після використання спалаху, наступним найважливішим уроком, який ви повинні засвоїти раніше, є заповнення кадру. Ви не можете кадрувати Polaroid, тому вам потрібно правильно створити композицію на початку, інакше об’єкт буде малим або розвіяється увага що головне в кадрі.

Крім того, дрібні деталі менш імовірно розпливуться або впадуть у темряву, коли вони ближче. А кольори виглядають більш реалістичними, коли ви підходите близько.

SX-70 — майстер фотографій великим планом. Але якщо ви хочете піти далі, придбавши макро-фільтр крупного плану, ви можете відкрити масу унікальних перспектив на ваших фотографіях.

 

Використовуйте світло в своїх інтересах.

 

3. Знімайте коли сонце за спиною

Різке сонячне світло є ворогом хорошої фотографії Polaroid. Якщо у вас немає контролю над затвором, у таких моделях, як Now+ або MiNT SLR 670, ви не зможете зробити точну експозицію для свого об’єкта, якщо сонце за ними.

Найкращий спосіб отримати гарне зображення на фотоапарат Polaroid — це знімати з заходом сонця за спиною. Таким чином ваш об’єкт буде підсвічено тим неймовірним сяйвом заходу сонця.

Якщо перед вами сонце, камера майже завжди помістить їх у тінь, де ваш об’єкт стане темнішим, зеленішим і затемненим.

 

Плівка Polaroid дуже контрастна. Якщо ви не використовуєте компенсацію експозиції, об’єкт зйомки часто стає силуетним. Хоча у цьому випадку той настрій та захід сонця був таким блискучим

 

Використовуйте компенсацію експозиції, коли сонце знаходиться позаду об’єкта

Якщо ви все-таки хочете знімати із заходом сонця позаду об’єкта, вам потрібно буде використовувати компенсацію експозиції або підійти до об’єкта дуже близько. Ця порада стосується лише тих, хто знімає SX-70, у яких є біло-чорне колесо на передній панелі камери.

Коли захід сонця знаходиться позаду об’єкта, небо на задньому плані буде дуже яскравим, а обличчя об’єкта – темним. На практиці це дуже складний сценарій зйомки для більшості камер.

Перемістивши коліщатко в бік білої сторони, це налаштує камеру переекспонувати ваше зображення, щоб об’єкт був достатньо яскравим. Однак для плівки Polaroid це зазвичай означає, що фон буде майже повністю білим — навіть на заході сонця, коли небо не таке яскраве.

Якщо ви хочете зберегти це блискуче небо, вам знадобиться спалах.

 

Дивні речі трапляються, коли ваша плівка зберігається неправильно. Краще зберігайте плівку в холодильнику, принаймі якщо вона зберігається довше строку придатності.

 

4. Зберігайте плівку в холодильнику

Щоб заощадити гроші, вам потрібно буде купувати плівку Polaroid оптом по 5 упаковок (як ці тут). Але купівля оптом означає, що ви матимете більше плівки, ніж вам потрібно в певний момент часу.

Високі температури нададуть плівці червонуватого/жовтого відтінку. Тому для створення природних зображень добре зберігати її в холодильнику (від +5°C) але не нижче 0°C.

Спробуйте використати плівку протягом 6-12 місяців для найкращих зображень — свіжа плівка завжди надійніша за стару.

Якщо все ж строк придатності вийшов, налаштуйтесь що це вже арт-плівка бо може мати якісь сюрпризи, що можуть додати додаткового шарму. Намагайтеся розташовувати об'єкт ближче до центру кадра, таким чином Ви уникните застиглої пасти з боків чи зверху/знизу. 

 

 

5. Не проявлятйте плівку у високих/низьких температурах

Найгірше місце для прояву фотографії Polaroid — розігріта від сонця приладова панель вашого автомобіля. Будь-які умови, що перевищують 82,4°F (28°C), залишать той самий червонуватий/жовтий відтінок на вашому зображенні. Звичайно це можна використати навпаки для отримання більш теплих кольорів.

Якщо ви плануєте взяти плівку на пікнік чи кемпінг, спробуйте зберігати її в кулері або коробці з льодом для найкращих результатів. Вона має бути достатньо прохолодною для нормального прояву.

 

 

Протилежний ефект дає низька температруа, кольори зміщюються до синіх тонів. Це розповсюджена річь коли Ви прогулюєтесь в день більше 30 хвилин на холодному повітрі близька 0 або нижче. В таких випадках носіть камеру під курткою, а знятий кадр покладіть одразу в кишеню.

 

6. Зберігайте відзняту плівку в дихаючій коробці

Раніше я зберігав плівку Polaroid у старій жерстяній коробці. Але після того, як рік чи два пізніше його нарешті знову відкрили, зображення пахло оцтом. Це чіткий сигнал про те, що вони розкладаються і колись незабаром тріснуть.

Цей процес був прискорений, тому що знімки не змогли випарувати летку хімію. Зберігання його в герметичному жерстяному контейнері, ймовірно, прискорило процес і вплинуло на багато інших знімків, які не почали б процес зіпсування так рано.

Найкращі контейнери для зберігання фотографій Polaroid — як негативи плівки — це менші коробки з перфорацією для виходу цих газів.

Polaroid виготовляє милі картонні коробки. Або ви можете використовувати спеціально створені пакети PrintFile або Lineco. Ці компанії присвячені дослідженню методів архівного зберігання негативів плівки.

 

Зберігайте ролики чистими та незайманими, щоб знімки залишалися без смуг.

 

7. Почистіть ролики

Остання порада є однією з найважливіших. Якщо ваші зображення коли-небудь виходили з лінією з боків або посередині, це тому, що на валики потрапив пил.

Ролики мають невелике зчеплення, це часто означає, що вони також захоплюють будь-які дрібні частинки, які контактують з ними.

Очищайте ролики теплою вологою тканиною кожні пару упаковок, щоб зображення вийшли якомога ідеальнішими.



І це 7 найкращих порад для створення найкращих фотографій Polaroid! Якщо у вас виникли запитання, не соромтеся зв’язатися з нами в Instagram або приєднатися до групи ipolaroidcomua у Facebook!