Статті

Спостерігаючи різні інтернет-барахолки, важко не помітити фотоапарати від Samsung. І це не дивно, адже колись вони були серед найпопулярніших завдяки своїй доступності та високій довірі до південнокорейського бренду.

Та як розібратися в усьому цьому зараз ? Трохи більше про це та певний висновок, який, сподіваюся, допоможе вам зрозуміти обґрунтованість тих чи інших пропозицій.

 

Яка роздільна здатність плівки? Щоб дізнатися, використовуємо методи підрахунку натовпу.

 

Якщо ви шукали роздільну здатність плівки в Інтернеті, ви, ймовірно, натрапили на оцінки, які варіюються від 15-24 мегапікселів або аж 87 мегапікселів і вище. Але більшість цих аналізів ґрунтується на порівнянні плівкових і цифрових камер того часу.
 

 

 

Немає нічого іншого в цьому світі, як фотографія Polaroid. Ця магія зберігається навіть через 50 років після того, як компанія Едвіна Ленда створила першу цілісну миттєву фотографію для камери SX-70.

Але коли щось називають магією, необхідно приборкати це, щоб створити найкращі фотографії. Кожен, хто знімав на фотоапарат Polaroid, відчував знайоме неприємне відчуття втрати знімків через погану експозицію, інтенсивний контраст або погані кольори.

 

До кінця 2021 року на ринку стає все менше варіантів, оскільки Fuji припиняє випуск Pro400H, а дешевші запаси не у форматі 120 плівки не випускається.

Одним із небагатьох кольорових негативів середнього формату, що залишилися, є Lomo 400, який, на думку багатьох, є переупакованим Kodak Ultramax. Lomography не публікує технічні характеристики, тому неможливо знати напевно.

Отже, яка різниця між Kodak Portra 400 і Lomography 400 ?

 

  

 

Привіт! Мене звуть Девід Теран, фотограф-портретист із Сан-Антоніо, штат Техас. Сьогодні я хотів би розповісти вам про довгостроковий проект, над яким я працював останні п’ять з половиною років.

Використовуючи лише мій Hasselblad 500CM і один рулон плівки Ilford HP5+ для кожної зйомки (оцінка 200, проявлення протягом 14 хвилин у проявнику Kodak T-Max 1:9), я сфотографував балерин у 19 країнах і 53 різних містах, використовуючи 280 рулонів в процесі.

 

 

Сьогоднішня стаття – чудова серія образотворчого мистецтва від Рубі Уайлд. Рубі сфотографувала колекцію подвійних експозицій, де першу серію експозицій було зроблено в природному заповіднику Тідбінбілла в Австралії, а потім плівку знову завантажили в камеру для другої серії експозицій автопортретів. Прокрутіть нижче, щоб переглянути зображення.

Використана камера та плівка: Olympus OM10 | Fujifilm Fujicolor 200

Fujifilm перейменувала свою плівку Fujicolor C200 на своєму веб-сайті в США, викликавши припущення, що японський гігант, можливо, не відмовляється від виробництва плівки, як деякі вважають.

Fujicolor C200 – одна з лише двох кольорових негативних плівок, які пережили раунди припинення виробництва компанією – тепер відома як Fujicolor 200 у США (або Fujifilm 200 у таблиці даних).

У списку плівки на офіційному веб-сайті Fujifilm USA є значок «Новий» і оновлена упаковка.

На даний момент новий бренд, відображаеєтся лише в США. У списку плівки у Великобританії плівка все ще згадується як Fujcolor C200.

Ми робимо огляди найпопулярніших плівок, а також деякі нові та менш відомі, щоб порівняти їх.

 

Це огляди з прикладами фотографій фотоплівок, щоб ви могли мати уявлення про те, як вони виглядають. Часто клієнти запитують нас про різні плівки в магазині. Тому ми намагаємося знімати якомога більше. Таким чином ми можемо дати чесні та обґрунтовані поради, коли ви шукатимете свою наступну плівку. Ми написали кілька оглядів і опублікували їх тут, щоб повідомити вам, що ми думаємо.

 

 

Ми любимо гарні вечірки, і коли ми дізналися, що наступного року лінійка Portra святкуватиме свій день народження (випущена в 1998 році!), ми подумали, що знадобимося трохи поговорити (а потім, можливо, підняти келих) коли йдеться про лінійку Portra від Kodak. Kodak Portra випустила різноманітні плівки з цієї лінійки, деякі з яких припинено, але три з них тепер є основними для таких фотографів, як ми з Вами. Ми розповімо трохи про ті три, які займають перше місце в лінійці Kodak Portra: Portra 160, Portra 400 і Portra 800 ISO.

 

Ilford найдоступніша плівка 120мм !

Ilford Kentmere Pan 100 і 400 завжди давали дивовижно хороші результати, зважаючи на їх доступну ціну. Проте, через те що Ilford пропонує багато професійних плівок за помірними цінами, на Kentmere Pan 100 так і Kentmere Pan 400 часто не звертають на себе належну увагу.

Сторінки